top of page

07-09-2018

INZET stelt volledige lijst voor onder de slogan 'de toekomst begint nu'.

Vgroepsfoto.jpeg.jpg

9 maanden na de lancering van het nieuwe politieke project voor Anzegem stelt Inzet zijn volledige lijst voor. Onder impuls van huidig schepen en kandidaat-burgemeester Jeremie Vaneeckhout verzamelen 23 diverse en enthousiaste kandidaten zich voor de nakende verkiezingen. “We kondigden onze zwangerschap 9 maanden geleden aan. We zijn blij dat we vandaag de geboorte van ons politieke kindje kunnen aankondigen.” aldus, Jeremie Vaneeckhout. “Dit toont dat politiek in Anzegem wel iets wervend kan zijn. Met twee raadsleden en een schepen, met verschillende anciens, maar ook zoveel nieuw of jong politiek geweld, kunnen we ervaring en creativiteit koppelen met kennis en verantwoordelijkheid. Ons project moet reclame voor de politiek zijn.”

Het waren al boeiende maanden voor de oprichters van Inzet. Terwijl heel wat andere partijen nog geheimzinnig deden over hun strategie, kozen de Inzetters ervoor om zelfbewust èn vol vertrouwen te gaan voor hun eigen project. Inzet wil over partijkleuren heen mensen verenigingen voor een toekomstgericht project voor een gemeente die toebehoort aan de inwoners zelf. “Voor ons gaat het niet over de postjes an sich. Het gaat erover wat we ermee doen voor onze inwoners. Er kan hier nog zoveel meer en daarvoor willen wij verantwoordelijkheid nemen, ” zeggen de kandidaten in koor.

De lijst van Inzet brengt een diverse groep samen met oranje, rode, groene, blauwe en onafhankelijke kandidaten. “Sterke vrouwen en geëngageerde mannen van 20 tot bijna 70 jaar (gemiddelde leeftijd 40), over kleuren en deelgemeenten heen. Van zelfstandig ondernemer over student, actieve gepensioneerde tot vakbondsvertegenwoordiger. Van onderwijzer tot zorgkundige. Ervaring en creativiteit gebundeld. Met massa's engagement in het lokale verenigingsleven!”, Aldus een fiere lijsttrekker.

Inzet trekt naar de verkiezingen met de slogan “De toekomst begint nu”. In 2012 waren er woelige verkiezingen, nadien kreeg het gemeentebestuur onder Claude Van Marcke een goeie dynamiek. Schepen Vaneeckhout werkte heel intens met hem samen. Voor Inzet moet er na de verkiezingen verder gewerkt worden aan een beter Anzegem om te wonen, te leven en te werken. De andere partijen blijken er nu weer een ‘voor’ of ‘tegen’ van te maken. Kies je voor de erfenis van Claude of kies je voor de verenigde tegenstanders van weleer. Voor Inzet gaat het over de toekomst. “Aan dergelijke debatten heeft niemand iets. Wij willen initiatieven van inwoners ondersteunen, mensen verbinden en zorgen voor wie het nodig heeft. Wij kiezen voor een leefbaar en levendig Anzegem. Dat vraagt politici die zichzelf kunnen overstijgen.”

Jeremie Vaneeckhout wil burgemeester van Anzegem worden: “De inwoners van Anzegem verdienen die duidelijkheid. Ik geloof dat ik intussen de ervaring heb om dit te doen. Ik ken de dossiers, ben een bruggenbouwer en een luisterend oor. Bovendien heb ik intussen ook de ervaringen om Anzegem op andere niveaus te verdedigen. “ Bovendien belooft Inzet ook een burgemeester die voltijds voor de gemeente kiest. “ Ja, dat is evident, als je anno 2018 een goeie burgemeester van deze prachtige gemeente wil zijn, moet je daar volledig voor kiezen. Ik zet in dat geval mijn andere professionele bezigheden stop. Mijn hart ligt in Anzegem.”

1.      Jeremie Vaneeckhout 33

2.      Nathalie Kint 46

3.      Davy Demets 35 

4.      Yannick Ducatteeuw 27 

5.      Sofie Demurie 43 

6.      Debbie Vandenberghe 27 

7.      Daan Ryckoort 28 

8.      Jens Vancauwenberghe 28 

9.      Seike Waegebaert 37 

10.   Joni Coysman 38 

11.   Marijke Denie 46 

12.   Jean-Marie Vandenheede 57 

13.   Annelies Devos 20 

14.   Cynthia Jaquet 20 

15.   Kris Loris 33 

16.   Wouter Deconinck 51 

17.   Martin Vanderghinste 54 

18.   Isabelle Deschrijver 39 

19.   Dieter Goedefroidt 37 

20.   Saïda Khetta 44 

21.   Marouschka Sinnesael 45 

22.   Pol Ostyn 66 

23.   Filip Gevaert 54

bottom of page