top of page

Acerca de

Voorzijde.jpg

Dorpstuin

Uw mening telt!

Wie in het centrum van Anzegem komt, kan er niet naast kijken. De kerk krijgt stilaan haar oude gedaante terug. De toren werd afgewerkt en de klokken werden geïnstalleerd. De haan pronkt opnieuw op de blinkende toren. Dat stemt menig inwoner gelukkig. 


Het gedeelte onder de kerktoren staat nog in de steigers, maar ook daar kunnen weldra diensten tot 150 personen plaatsvinden in de prachtig, gerestaureerde dorpskapel. Ook wij kijken uit naar de finale afwerking.


Maar met inzet kijken we verder.

Hoe zie jij de invulling van onze nieuwe dorpstuin, welke activiteiten zie jij graag mogelijk op deze locatie? 

Een boerenmarkt? Dorpsoven? Viering? Petanqueveld? Gewoon relaxen? Optreden? ... 

* Al jullie ideeën werdengebundeld en toegevoegd aan de dossier om eind november te bezorgen aan Onroerend erfgoed. Op die manier wordt er met alle ideeën rekening gehouden voor de definitieve invulling va de site. 

 

Enkele meningen:

Tropical Leaves
"Ik stel voor dat de invulling gebeurt met een lange termijn visie, maw rekening houdend met de bestemming van het gemeentehuis en eventueel terrein Vindevogel. Het geheel biedt veel mogelijkheden tot ontharding en vergroening van het centrum. De omgeving zou een ontmoetingsplaats moeten worden voor ALLE generaties. Een gezonde en goede mix voor jong en minder jong. De klemtoon moet zeker liggen op rust en groen. Een plaats om te ont-moeten, te praten en tot rust te komen met behoud ook van een aantal huidige accenten zoals de grot, de leeuw, een toeristisch info bord, een picknick ruimte voor wandelaars en fietsers,...Op termijn kan bij uitbreiding misschien zelfs een terrein aangelegd worden voor skaters zonder dat dit hinderend hoeft te zijn voor de totaliteit evenals een paar speeltoestellen. Dit alles in het kader van het totaal plaatje op lange termijn. Maar laten we de invulling van het kerkgedeelte vooral zien als een oase van groen en rust!"
bottom of page