top of page
IMG_3157_edited.jpg

Jeremie Vaneeckhout gaat als lijsttrekker van Inzet vol voor Anzegem.

 

Jeremie Vaneeckhout kondigde deze ochtend in Tiegem aan dat hij lijsttrekker wordt voor de open lijst Inzet voor de lokale verkiezingen van 2024. Met deze kandidatuur schuift de ploeg van Inzet Vaneeckhout naar voor als kandidaat burgemeester. Jeremie Vaneeckhout is klaar om die verantwoordelijkheid te nemen. ‘Ik ben van jongs af één en al engagement voor onze prachtige gemeente. Ik ben gepokt en gemazeld in het verenigingsleven. Anzegem is, naast mijn vrouw, de liefde van mijn leven. Als ik de steun van de inwoners krijg zal ik het burgemeesterschap volwaardig opnemen. Voor mij gaat het om hen, de inwoners.”

 

Op de persvoorstelling deze ochtend schetste Jeremie Vaneeckhout duidelijk de beweegredenen voor zijn keuze. “De uitdagingen voor onze gemeente zijn gigantisch. We moeten belangrijke stappen zetten. Ons wapenen tegen financiële uitdagingen, tegen de fusiedreiging. We leven in een uitdagende wereld en tijd op veel gebieden. Ook onze kleinere gemeente moet stappen zetten op het gebied van verkeersveiligheid, duurzaamheid en armoede. Onze inwoners, verenigingen, landbouwers en ondernemers hebben een beleid nodig dat hen ondersteunt en op pad helpt. Dat vraagt doordacht beleid en mensen die echt onze belangen kunnen verdedigen.”

 

Vaneeckhout heeft goesting in nog meer engagement voor Anzegem:“Ik wil mijn lokaal en nationaal sterk uitgebouwde ervaring, netwerk en beleidskennis gebruiken om ons met een sterk team over partijhokjes heen door die cruciale tijd te loodsen. Ik kies als papa van 3 jonge dochters voor een schone gemeente voor alle inwoners vandaag, maar ook voor onze kinderen.”

 

Daarbij ziet Vaneeckhout een aantal grote prioriteiten:

- Levendige en veilige dorpen met een sterk ondersteund verenigingsleven in het dorp zelf.

- Versterken van de kracht van onze lokale landbouw en ondernemers

- Duurzame, gezonde en verkeersveilige woonbuurten met veel (speel)groen

- Veel radicalerdurven kiezen voor inspraak en goeie communicatie

- Aanpakken van eenzaamheid en armoede door niemand los te laten

- Heerlijk leven door een sterk aanbod van sport, cultuur voor jong en oud

- Sterke, duurzame dienstverlening dicht bij de burgers en zonder belastingsverhogingen.

 

Vaneeckhout vat het als volgt samen. “Er staat enorm veel op het spel. Als kandidaat burgemeester gaat het mij niet om het postje, maar om hoe onze gemeente de komende jaren nog beter kan doen. Voor de inwoners. Ik sta op en ga slapen met zorgen voor het Anzegem van vandaag en van morgen. Als ploegspeler. Luisterbereid, gedreven en daadkrachtig. Met 30 jaar aan engagement en ervaring. Daar mogen mensen op rekenen.”

 

De komende maanden zal Inzet zijn volledige lijst voorstellen. Op vandaag zijn Davy Demets en Yannick Ducatteeuw schepen voor Inzet. Debbie Vandenberghe, Sofie Demurie en Jeremie Vaneeckhout gemeenteraadslid en Jens Vancauwenberghe en Jean-Marie Vandenheede leden van het bijzonder comité voor de Sociale Dienst.

 

Jeremie

bottom of page