top of page

Inzet lanceert campagne ‘wij zijn dertigers’ in Anzegem.

Aan de vooravond van de eerste schooldag lanceren wij een nieuwe campagne ‘wij zijn dertigers’. De veiligheid van zwakke weggebruikers en schoolgaande jeugd staat daarbij centraal.

Met de campagne roepen wij op om meer dan ooit de snelheidsbeperking tot 30 km/u te respecteren. De voorbije jaren vielen in de regio verschillende dodelijke en zwaargewonde slachtoffers. Drama’s als deze in onze gemeente moeten vermeden worden. Naast deze ongevallen remt verkeersonveiligheid ook nog steeds te veel kinderen en ouders af om met de fiets of te voet naar school te komen.

De campagne is ook een duidelijk signaal naar toekomstige beslissingen. Voor Inzet moeten nog meer dorpskernen, fietsassen, woon- en schoolomgevingen prioriteit geven aan de stappers en trappers. Op meer plaatsen kan zo zone 30, woonerf of fietsstraat worden ingevoerd. Met deze campagne willen we ook aan de inwoners van de gemeente vragen om ideeën daarover door te geven. Dit kan via onze website: www.inzetanzegem.be

Inzet hoopt dat vele inwoners van de gemeente op de kar springen en zich als ‘dertiger’ outen.

#wijzijndertigers

Heb jij een idee hoe we de verkeersveiligheid kunnen verhogen in je buurt, rond de schoolomgeving, op een druk kruispunt, ... ? 
Laat het ons via onderstaand formulier weten! 
arrow&v
bottom of page